Svůj čas máte ve vlastních rukou. Co s tím uděláte?

Blog Osobní rozvoj

Občas mám pocit, že si lidé neuvědomují, že čas, který nám je dán k životu na tomto světě, je ohraničený, a obrovsky s ním plýtvají. Je to samozřejmě úhel pohledu, ale často se lidí ptám: „Co byste chtěli dokázat v čase, který máte k dispozici? Co byste udělali, kdybyste se nebáli?“



Nejen z mých vlastních zkušenosti plyne, že reálně jsme schopni ovlivnit 80-90 % dění. Ale kolik lidí reálně toto ví a využívá toho? Mnoho lidí se spíše nechá na řece života pasivně unášet, místo toho, aby aktivně životem proplouvali – řídili jej!

Kolik lidé dělají pro své štěstí? Málo!

Nikdo mi neříká, že se chce mít hůře, ale že se chce mít lépe, že by nechtěl trávit tolik času prací, mít méně stresu, že by chtěl mít více času na partnera, děti, koníčky… Ale co reálně pro tuto změnu dělá? Buď NIC, nebo naprosté minimum. Mnoho lidí najelo do vyjetých kolejí každodenní rutiny, a čím déle v nich jedou, tím obtížnější pro ně je to změnit.

Přemýšlejte o zdroji příjmů jinak!

V neposlední řadě je tu opět otázka peněz – jejich nedostatek nebo strach, že přijdou o jejich zdroj (zpravidla práci). Snažím se lidi učit, aby o penězích taky přemýšleli jinak. Je totiž obrovský rozdíl, zda pouze přijímáte mzdu či vlastníte „zdroje“ příjmů, protože pokud tyto „zdroje“ vybudujete správně, budou Vám peníze přinášet dokonce i bez práce, resp. bez fyzické pracovní účasti. Někdy je tento příjem také nazýván jako pasivní.

Napadá Vás, jaké „zdroje“ by to mohly být?

Nebojte se chvíli myslet jen sami na sebe!

Jedna z prvních věcí, kterou si člověk, který chce změnu, musí uvědomit, je ta, že se musí stát malinko sobcem. Musí si uvědomit, že právě ON je ta nejdůležitější osoba na světě a že je jeho úkolem tuto osobu udělat šťastnou a úspěšnou. Nemusí se ale pro tento přístup cítit nijak provinile – plody jeho změny automaticky dopadnou i na nejbližší okolí.

Zajímá Vás, jak začít tvořit „zdroje“ příjmů? Jak nastartovat osobní změnu, která přeroste v tu profesní a výsledkem bude třeba vyšší příjem?

Neostýchejte se ozvat, dáme kávičku, čaj, vodu, panáka…:-) a uvidíme, zda najdeme společnou řeč!