Dokážete odhadnout své možnosti? Pokud ne, šlapete si po štěstí

Blog Osobní rozvoj

Napadlo vás někdy, že za vašimi pracovními problémy (obtížným hledáním zaměstnání, protloukání se na méněcenných postech apod.) může stát vaše vlastní neschopnost objektivně odhadnout své možnosti?



To, co vás drží při zemi, může být nedostatek sebevědomí a neschopnost nestraně posoudit sám sebe. Stalo se vám například, že jste pročítali inzeráty s nabídkami práce a říkali jste si: „Tahle práce by se mi líbila… Ale na to nemám schopnosti.“ Možná právě tady tkví váš problém.

Důležité je nejen naučit se odhadnout vlastní možnosti, ale také dál se rozvíjet.

Co dokázali ti, kteří zvolili změnu pod vedením mentora?

Řada lidí, kteří mě oslovili s tím, že se rozhodli podniknout v osobním i profesním životě určitou změnu, se mnou dodnes spolupracuje. Lidi, kterým se rozhodnu nabídnout další spolupráci, si rozhodně nevybírám podle toho, kolik mají titulů, kolik znají světových jazyků nebo kolik mají pracovních zkušeností. V mém týmu jsou lidé různého věku, z různých profesí, kterým se předtím věnovali, a s různým formálním vzděláním. Ale to, že jsou platnými členy našeho týmu, bylo a je o tom, že chtěli v životě něco jinak. Jinak než jim to naordinovali rodiče, škola, zaměstnavatel…

V zásadě si vybírám lidi na základě tří kritérií:

  1. Jak si sedneme jako lidi – můžete mít deset vysokých škol, ale pokud Vám nebo mně bude nepříjemné spolu komunikovat a spolupracovat, k ničemu to nebude.
  2. Musí chtít změnu – životní, pracovní, finanční. Prostě něco změnit. Musí mít velkou motivaci k této změně, protože jen tato motivace a následná změna při vzájemné spolupráci může vést k tomu, že časem začne v jejich životě být něco jinak. Každý musí vystoupit ze své komfortní zóny.
  3. Musí tu změnu chtít a reálně proto něco dělat – lidí, kteří neustále nadávají, těch mám kolem sebe mnoho, ale když dojde na lámání chleba a člověk má reálně něco udělat… To už je jiná. Ale bez té AKCE, to samo nepůjde!


Jak se můžete dočíst v referencích na mých stránkách, lidé, kteří v těchto směrech byli odhodlaní něco změnit, dnes žijí úplně jiný život. Věřím, že i Vy jste tím, kdo může svou životní úroveň posunout výš. Důležité je se odhodlat a udělat první krok – třeba mě kontaktovat a domluvit si osobní schůzku, na které probereme právě Vaši situaci a možná řešení. Pojďte do toho!